13 septiembre, 2013

El Govern rebutja pagar els ajuts pendents de dos anys a les Agrupacions de Defensa Vegetal· La diputada del PPC Dolors López afirma que el deute posa en perill la continuïtat de de la xarxa d’Agrupacions de Defensa Vegetal, que compta amb 129 tècnics, i que són imprescindibles per aconseguir una òptima gestió de la sanitat vegetal en cultius, com per exemple l’ús de plaguicides

· La proposta de resolució ha estat rebutjada pels 11 vots en contra dels grups de CiU i ERC, pels 9 vots favorables de la resta de formacions

El Govern de la Generalitat ha rebutjat la proposta de resolució presentada pel PPC, que demana abonar els ajuts pendents a les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV), que compta amb 129 tècnics distribuïts per tota Catalunya, i que s’encarrega d’assessorar en qüestions sanitat vegetal i en vetllar per un ús sostenible dels plaguicides en els cultius.

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada al Parlament Dolors López

La quantia de les ajudes pendents s’eleva a 3,8 milions d’euros, repartits en 2 milions de l’any 2012 i 1,8 milions de 2013. La diputada del PPC Dolors López ha manifestat que el deute posa en perill la continuïtat de les ADV, que són imprescindibles per aconseguir una bona gestió de la sanitat vegetal en cultius. És per això que va demanar que, almenys, i vista la necessitat de les ADV en rebre les ajudes, es paguessin els diners pendents de 2012 abans d’acabar aquest any.

López ha assenyalat que no tenia cap sentit acceptar l’esmena de CiU, que deia que les ajudes es pagarien “segons la disponibilitat pressupostària”, quan “aquests ajuts ja estan contemplats en els comptes de 2012”. Pel que fa a les ajudes de 2013, la diputada del PPC va recordar que la convocatòria d’ajuts va ser anunciada pel mateix Departament d’Agricultura el passat mes d’agost.

La proposta del PPC va ser rebutjada pels 11 vots en contra de CiU i ERC, pels 9 vots favorables de la resta de formacions.

Dolors López ha recordat que l’assessorament tècnic realitzat per les ADV cobreix el 50% de la superfície cultivada de Catalunya, i actualment és imprescindible per garantir la seguretat dels aliments i la seva producció, però per culpa d’aquests impagaments “la xarxa de les ADV està en risc de desaparèixer.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!