10 julio, 2013

El Govern haurà d’iniciar aquest any un estudi de viabilitat del túnel de la Bonaigua entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran· La diputada del PPC, Dolors López, assenyala que “la construcció d’aquest túnel és una reivindicació històrica de les institucions i dels habitants del Pirineu ja que garantiria una comunicació ràpida i segura entre les dues comarques”

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada del Partit Popular Català, Dolors López, ha celebrat avui que el Parlament hagi aprovat per unanimitat una proposta de resolució del PPC que inclou una esmena i  que demana al Govern de la Generalitat que “iniciï aquest 2013 un estudi de viabilitat del túnel de la Bonaigua que tingui en compte els aspectes socioeconòmics i del medi físic de la comunicació entre el Pallars Sobirà i la Val d’Aran”. “També demanem alhora una actuació consistent en la instal·lació de barreres para-allaus o viseres en alguns trams de la carretera C-28, que uneix les dues comarques pel port d ela Bonaigua”, ha afegit.

En aquest sentit, la diputada popular ha explicat que “la construcció del túnel de la Bonaigua és una reivindicació històrica de les institucions i dels habitants del Pirineu ja que garantiria una comunicació ràpida i segura”. A més, ha recordat, “l’any 2003, tots els grups parlamentaris vam donar suport a una resolució en que s’instava el Govern a redactar el projecte del túnel en el termini de sis mesos”. “A dia d’avui, encara no s’ha fet res”, ha denunciat.

López ha assenyalat que “la millora de les infraestructures dels Pirineus és del tot necessària per garantir el desenvolupament econòmic i social de les seves comarques”. “La construcció del túnel afavoriria no només les activitats turístiques sinó també la possibilitat de desenvolupament d’altres alternatives que fins ara no s’han pogut desenvolupar per les deficients comunicacions”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!