27 mayo, 2013

El Govern central donarà incentius a les cooperatives que decideixin fusionar-se· El president de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Josep Ignasi Llorens, manifesta que les 4.000 cooperatives que hi ha a Espanya facturen el mateix que les únicament 2 que hi ha a Holanda, el que fa molt difícil que siguin competitives

· La Llei de Millora de Bones Pràctiques permetrà protegir els preus dels productors i sancionarà d’ofici a les firmes que venguin el seu producte per sota del preu de cost

El diputat Josep Ignasi Llorens amb el secretari general del PP de Lleida, Salvador Puy

El diputat Josep Ignasi Llorens amb el secretari general del PP de Lleida, Salvador Puy

El Govern de l’Estat donarà incentius a les cooperatives que decideixin fusionar-se, amb la finalitat que siguin més rentables. Així ho ha manifestat el president de la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Josep Ignasi Llorens, que ha explicat avui en roda de premsa les conseqüències que tindrà la nova Llei d’Integració de Cooperatives, aprovada ahir dijous en Comissió. Aquests incentius es podran obtenir a l’hora de sol·licitar crèdits ICO o per formació.

Llorens ha senyalat que la dispersió de cooperatives a Espanya, que n’hi ha 4.000, fa molt difícil que siguin competitives. En aquest sentit, ha indicat que entre totes elles factures 20.000 milions euros l’any, la mateixa facturació de les dues úniques cooperatives (de carn i llet) que hi ha a Holanda. I també ha afegit que les 60 primeres cooperatives d’Espanya facturen en total 6.000 milions d’euros l’any, menys que la cinquena cooperativa més gran d’Europa. “Així no es pot competir”, ha afirmat Llorens.

El diputat del PP per Lleida al Congrés també ha fet referència a la Llei de Millora de Bones Pràctiques, aprovada aquest dimecres, que permetrà protegir els preus dels productors i sancionarà s’ofici, per part de l’Agència d’Informació i Control Alimentari, a les firmes que venguin el seu producte per sota del preu de cost. Fins ara, no s’imposava cap sanció si abans no es presentava prèviament una denúncia.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!