2 mayo, 2012

El Congrés d’un Partit de GovernDolors López

Els dies 5 i 6 de maig se celebra a Barcelona el 13è Congrés del Partit Popular de Catalunya. L’única candidata és l’actual Presidenta, Alicia Sánchez-Camacho, i per tant, està clar qui continuarà al capdavant del Partit pels propers tres anys: la persona que ha aconseguit els millors resultats de la història del Partit Popular de Catalunya.

En aquest Congrés hi ha quatre ponències: econòmica, estatuts, social i política. Des de Lleida hem participat activament i de fet, la diputada al Parlament Marisa Xandri és ponent de la social i jo mateixa de la ponència política, de la qual formem part els quatre presidents provincials. D’aquesta darrera faré un petit resum de les qüestions més importants:

La ponència està dividida en tres blocs: el primer, la refundació d’un partit de govern. Avui som el partit de la majoria catalana, la dels catalans que també se senten espanyols.

Amb aquest títol volem significar que som l’única alternativa real al nacionalisme, que som el partit central al Parlament i l’única alternativa real a l’actual govern.

Aquesta ponència política es presenta com una autèntica refundació del Partit Popular de Catalunya; creiem que s’ha de regenerar la política catalana, establint prioritats, per posar-les al servei de la societat.

El segon bloc fa referència als nostres valors i principis: ens proposem recuperar la política de les idees i els valors compartits davant la política de les ideologies i del ‘bonisme’ caducat. La defensa de la llibertat de les persones, la família, la igualtat davant de la llei i la igualtat d’oportunitats, són alguns dels valors que constitueixen la base de la nostra civilització occidental i cristiana i que és el pensament liberal i humanista.

Però és segurament el tercer bloc el que fixa la política a seguir pel PPC, la seva visió de Catalunya, del que és i el que ha de ser, del finançament, del seu encaix en Espanya. Aquest apartat porta com a títol l’autonomia diferencial i el reconeixement de la singularitat catalana.

El primer que cal dir és que el principal desafiament al qual s’enfronta la societat catalana en l’actualitat, juntament amb la crisi econòmica, és el separatisme i la crida a la independència i, sobretot, és especialment greu que ho faci el partit que governa Catalunya. La visió separatista és nefasta per als interessos dels catalans. Només provoca divisió entre Catalunya i la resta d’Espanya i també dins la pròpia societat catalana. Però el nacionalisme ha de ser superat. El separatisme no és una opció a l’Europa del segle XXI. Aixecar fronteres és també posar límits al mercat dels productes i serveis que poden oferir els catalans. El separatisme és aïllament, empobriment i falsedat del que som, catalans i espanyols.

El PPC defensa el nostre autonomisme diferencial que permet que Catalunya sigui reconeguda en la seva singularitat dins d’Espanya. Podem trobar el reconeixement de l’especificitat -el dret civil, la policia pròpia o el bilingüisme-, en els valors d’un estat plural com és l’espanyol.

I també hem abordat de manera clara i responsable el tema del finançament, que creiem que ha de ser equilibrat i just. Defensem un model fiscal singular que permeti l’equilibri territorial, la cohesió social i la sostenibilitat.

La Generalitat de Catalunya i també el conjunt de les administracions locals, necessiten suficiència de recursos per poder prestar tots els serveis dels que són competents, i això implica una participació en el conjunt de figures tributàries que asseguri prestar, amb els millors nivells, el conjunt de competències.

Hem de disposar d’un model que permeti encaixar adequadament l’esforç fiscal amb la despesa territorial de l’administració general de l’Estat.

Des del Partit Popular de Catalunya defensem que la diversitat mai ha d’ésser un impediment per trobar valors comuns. Al contrari, ha de ser un element de riquesa i orgull –i a Catalunya, un dels elements de riquesa és el bilingüisme.

Els catalans sabem que el Partit Popular ofereix la millor gestió econòmica. Però també volem guanyar la batalla de les idees. Volem oferir als catalans la defensa de les seves prioritats i una resposta a les seves necessitats.

El PPC assumeix aquest compromís amb la societat de Catalunya.

                                       Dolors López Aguilar

                                       Presidenta del Partit Popular de Lleida  

                                       Diputada al Parlament de Catalunya


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!