26 junio, 2013

Dolors López demana al Govern que destini part del Fons de Contingència a sufragar les despeses de les riuades de la Val d’Aran i els Pallars· La diputada del PPC per Lleida insta al Govern a “posar en marxa línies d’ajuts per als ajuntaments afectats i a posar en marxa els tràmits necessaris perquè el Govern de l’Estat declari la zona catastròfica”

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada del Partit Popular Català, Dolors López, ha demanat al Govern de la Generalitat que “destini la dotació  del Fons de Contingència dels pressupostos per l’any 2012 a sufragar les despeses que puguin derivar-se dels danys ocasionats per les riuades d’ahir als municipis de la Val d’Aran i el Pallars Sobirà”. “També exigim que posi en marxa línies d’ajuts per als ajuntaments afectats, amb l’objectiu de poder facilitar el finançament del restabliment de les infraestructures i els serveis de titularitat local garantint així el normal funcionament dels mateixos amb la màxima celeritat”, ha afegit.

Mitjançant una proposta de resolució del PPC presentada avui al Parlament, López també ha proposat que la Generalitat iniciï els tràmits necessaris perquè el Govern de l’Estat declari aquesta zona com catastròfica”. En aquest sentit, la diputada popular ha explicat que “la crescuda del riu Garona ha estat molt més forta del que s’esperava i ha obligat a tancar les carreteres principals, el que ha provocat talls elèctrics i el desallotjament de diversos centenars de veïns”.

A més, assenyala Dolors López, “els aiguats han ocasionat complicacions en les comunicacions de la Val d’Aran al haver produït esfondrament en diferents punts de la C-28 al seu pas pel nucli d’Arties, el que fa que es mantingui incomunicat”.

En aquesta línia, la diputada ha manifestat que “fets com els viscuts afecten a la vida de la població i de les activitats que s’hi desenvolupen i han generat danys materials que per recuperar la normalitat serà una qüestió de molt temps i d’importants inversions per part de totes les administracions públiques”.

“Els alcaldes de la zona ja han demanat la reparació urgent d’algunes infraestructures que consideren vitals per a les comarques, però per endavant queden dies d’intens treball per restablir els serveis bàsics i que els carrers dels municipis afectats recuperin la imatge que tenien abans de la riuada i les inundacions”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!