6 octubre, 2015

Dolors López reclama intensificar el treballs del Centre Històric de Lleida per garantir la candidatura de la Seu Vella com a Patrimoni MundialDOLORS LOPEZ_LLEIDABONALa Presidenta i regidora del PP a la Paeria, Dolors López, ha manifestat que en el proper Ple presentaran una moció per instar a la Paeria a “intensificar la seva actuació sobre el Centre Històric, promovent la millora i adequació del seu àmbit, impulsant la recuperació dels espais històrics existents, fomentant la rehabilitació d’edificis i l’activitat comercial a través del Pla de Dinamització del Centre Històric”.

López ha explicat que “per optar a aquest reconeixement és convenient continuar garantint unes condicions òptimes del Conjunt Monumental com ha estat la restauració del campanar de la Seu o la recent aprovació als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2016 d’una partida per a la restauració de la Porta dels Apòstols”, i en aquest sentit, “esdevé necessari una actuació decidida sobre les Muralles del Conjunt Monumental i especialment sobre la muralla nord”.

La regidora popular ha dit també, que en la mateixa moció es demana a l’Ajuntament de Lleida que intensifiqui amb caràcter preferent la dotació de Guàrdia Urbana amb coordinació amb Mossos d’Esquadra, “per fer efectiva l´ Ordenança de Civisme i evitar la creació de nuclis delinqüencials i crearà una Comissaria Externa de Proximitat a la zona.

Dolors López ha explicat que, “és necessari controlar de forma més contundent la seguretat a la zona i  les incidències que es puguin donar al carrer relacionades amb accions il·lícites, així com controlar  de forma més intensa la sobreocupació en habitatges”.

Finalment, la Presidenta i regidora del Grup Municipal del Partit Popular ha manifestat que en la moció, també es demana a l’Ajuntament de Lleida que insti al Govern de la Generalitat a reactivar les inversions previstes als diferents Plans de Barris de la ciutat amb especial atenció al Pla de Barris del Centre Històric, executat al 81% i paralitzat des de 2011 per falta de finançament. “És necessari  promoure unes condiciones òptimes per a concórrer amb bones condicions a la declaració de patrimoni mundial del Conjunt Monumental del Turó de la Seu Vella”, ha puntualitzat López.

“Ens juguem molt. Tots els lleidatans volem que la Seu Vella sigui declarada com Patrimoni Mundial, i s’ha de fer un esforç final per tal que l’entrada al monument al Centre Històric no sigui obstacle per la Declaració”, ha volgut finalitzat Dolors López.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!