20 febrero, 2013

Dolors López reclama a Pelegrí que “no utilitzi la crisi com a excusa i passi de les declaracions d’intencions als fets”· La diputada del PP de Lleida Dolors López retreu al conseller que “hi ha molts acords aprovats pel Parlament que no s’han complert i no requereixen dotació pressupostària, requereixen voluntat política”

· “Li demano que lluiti pels interessos del sector, i que li demani al conseller d’Economia que augmenti el pressupost d’Agricultura”

La diputada per Lleida i portaveu del PPC a la Comissió d’Agricultura, Dolors López, ha reclamat avui al conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que “no utilitzi la crisi com a excusa i passi de les declaracions d’intencions als fets”. Durant la compareixença del conseller avui al Parlament, López ha afirmat que “les bones intencions no es poden quedar només en paraules, s’han de convertir en fets”.

La diputada del PP de Lleida Dolors López

La diputada del PP de Lleida Dolors López

En aquest sentit ha afegit que “a vegades el pressupost pot ser una excusa, però hi ha molts acords aprovats pel Parlament que no s’han complert i no requereixen dotació pressupostària, requereixen voluntat política”. En aquest sentit ha afirmat que “li demano que lluiti pels interessos del sector, i que li demani al conseller d’Economia que augmenti el pressupost d’Agricultura”. 

López ha fet referència a les dades d’atur al sector agrari i també a la forta davallada de la renda agrària, “les dades demostren que n’ s’ha fet una bona política i cal rectificar”. “El sector pateix les conseqüències de la crisi i per això és necessari que pensem en ell amb criteris empresarials; hem d’anar cap a la professionalització, potenciar l’emprenedoria, la innovació i les noves tecnologies”, ha proposat la diputada. Tanmateix ha destacat l’accés al finançament com “la que hauria de ser una prioritat del departament”. “Un pagès o un ramader han de poder accedir al crèdit per tal de modernitzar si volen les seves instal·lacions”, ha afegit.

D’altra banda, Dolors López ha preguntat al conseller com es pensa implicar en el projecte de llei del Govern d’Espanya amb mesures de suport al conjunt del sector agroalimentari. “Aquesta iniciativa és un pas important per als contractes de transaccions comercials, però cal que la Generalitat s’impliqui”.

Pel que fa a les taxes d’inspecció en escorxadors, Lopez ha denunciat que “no pot funcionar com un impost a la producció, l’import de la taxa no pot superar el cost de la inspecció”. “Aquesta taxa ha de ser gravada pel nombre de visites del veterinari i no en funció de la producció”, ha afegit tot recordant al conseller que “tot i que la taxa depengui de la conselleria de Salut, vostè té molt a dir en defensa de la indústria de la carn”.

Per acabar, la diputada ha posat sobre la taula dos qüestions que “no van ser una prioritat per al conseller la passada legislatura però ho hauria de ser ara: el Canal Segarra-Garrigues i el Pla de desenvolupament rural”. Respecte el primer, López li ha demanat que compleixi amb els compromisos, “cal que sigui viable, que sigui possible regar, i cal arribar a un acord amb els regants sobre el preu de l’aigua”. Sobre el Pla de desenvolupament rural, Dolors López ha retret el conseller el “retard en les aportacions” i ha manifestat que “la millora de la competitivitat del sector agrari i l’adaptació de la pagesia professional a la internacionalització i les reformes de la PAC són claus”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!