12 junio, 2013

Dolors López presenta a Pimec Lleida la Llei de Recolzament als EmprenedorsDolors López amb la secretària territorial de Pimec Lleida, Gloria Rico

Dolors López amb la secretària territorial de Pimec Lleida, Gloria Rico

La presidenta del PP de Lleida, Dolors López, s’ha reunit avui amb la secretària territorial de Pimec Lleida, Glòria Roca, per presentar la nova Llei de Recolzament als Emprenedors. Aquesta reunió ha servit per donar a conèixer a Pimec aquesta llei, que facilita tot el procés per impulsar l’activitat emprenedora, com la constitució de l’empresa i el seu règim fiscal, al suport al finançament, la millora de les relacions amb les administracions i fins i tot la regulació de la denominada “segona oportunitat”, així com convidar-los a fer les aportacions que creguin oportunes.

L’objectiu d’aquesta Llei és donar suport a l’emprenedor i  a l’activitat empresarial, afavorir el seu desenvolupament, creixement i internacionalització i fomentar la cultura emprenedora i un entorn favorable a l’activitat econòmica.

Destaquen les següents mesures:

1) A partir l’1 de gener de 2014 s’aplicar’a el criteri de caixa en el cobrament de l’IVA. Es tracta d’una mesura llargament reclamada pel sector i consisteix en què l’empresari ha d’abonar l’IVA quan cobri i no quan presti el servei. Fins 2,3 milions de pimes o autònoms es podrien beneficiar d’aquesta mesura.

2) S’instaura la responsabilitat limitada de l’empresari, per la qual, per exemple, l’empresari no haurà de respondre amb el seu habitatge a un deute.

3) Nous incentius fiscals per als ‘business angels’. Els particulars que aportin capital inicial a una empresa de nova creació, es beneficiaran d’una deducció del 20% en l’IRPF amb una base màxima de 20.000 euros a l’any. A més, quedaran eximides fiscalment les plusvàlues generades, sempre que es reinverteixin en altres empresa de nova creació.

4) Hi haurà una deducció del 10% de l’Impost de Societats per reinversió de beneficis a empreses amb un volum de negoci inferior als 10 milions. Aquesta mesura beneficiarà unes 200.000 persones físiques.

5) S’amplia la deducció per activitats de recerca i desenvolupament a totes les empreses i s’eleva del 50% al 60% la deducció de les rendes obtingudes d’actius intangibles i s’elimina límit màxim.

6) Per afavorir l’arribada d’inversió i talent a Espanya, el Govern facilitarà el permís de residència als estrangers que realitzin una inversió econòmica significativa (un immoble de més de 500.000 euros o compra de deute públic superior a dos milions), estrangers que es desplacin a Espanya en el marc d’una relació laboral i professionals altament qualificats.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!