26 noviembre, 2013

Dolors López lamenta que “els pressupostos per Agricultura perjudiquen el sector i no contribueixen a la recuperació econòmica”  • La diputada del PPC denuncia que “els pressupostos són ficticis, irreals, ofeguen els catalans i recorden el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos”
  • Assenyala que “els més castigats han estat els departaments que han de servir per reactivar l’economia i per crear ocupació”

La diputada del Partit Popular Català i portaveu a la comissió d’Agricultura Dolors López ha lamentat avui que “els pressupostos de la Generalitat per al 2014 perjudiquen el sector agrari, ramader i agrari, i no contribueixen a la recuperació econòmica”. En aquest sentit, López ha manifestat, dirigint-se al conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que “si vol apostar de veritat pel sector agrari, no pot ser que el pressupost suposi una nova retallada pels agricultors i ramaders, vitals per la recuperació econòmica”. Així mateix, la diputada popular ha assenyalat que els pressupostos són “ficticis, irreals, ofeguen els catalans i recorden el miracle de la multiplicació dels pans i els peixos, perquè s’han inventat una xifra d’ingressos a través de la venda d’immobles sense dir quins pensen vendre”.

Durant el debat de les esmenes a la totalitat de la secció pressupostària corresponent al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura, López ha criticat que “el pressupost per aquest Departament ha baixat més d’un 33%, retallada només superada pel Departament d’Empresa i Ocupació, que ha patit una disminució del 43%”. “No cal ser gaire perspicaç per adonar-se que els més castigats han estat els departaments que han de servir per reactivar l’economia i per crear ocupació”, ha afegit, lamentant que “mentrestant el Govern sí que dobla, per exemple, el pressupost del Diplocat”.

Tanmateix, la diputada del Partit Popular Català ha criticat que “des del 2009 ha disminuït un 62% la inversió en formació, i estem al nivell més baix de recerca dels últims 7 anys, ja que a centres d’investigació com l’IRTA s’ha baixat el pressupost un 21,5%”. En aquesta línia, López també ha retret al Govern que “la inversió pública hagi passat de 227 milions d’euros l’any 2012 als 36 del 2014, el que suposa una disminució del 83%”. “I quan parlen de camins rurals, no cal ser enginyer de camins per adonar-se que amb 15.000 euros pocs camins es poden fer o arranjar”, ha assenyalat, referint-se també al Canal Serraga-Garrigues, del que ha criticat que “té una inversió de 19 milions d’euros pel 2014, el que suposa un 83 per cent menys”.

En aquesta línia, la diputada del PPC ha lamentat que “amb aquest pressupost no es podrà fer front a la incorporació de joves a les inversions en explotacions agràries, ni a les noves exigències en matèria de benestar animal, ni a les indemnitzacions en zones desfavorides i de muntanya, ni a plans de formació, ni a la promoció de productes catalans amb origen o qualitat certificats ni a l’exempció del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del període 2007-2013”.

Pel que fa a la Política Agrària Comuna (PAC), Dolors López ha constatat que “representa un 30% de la renda dels agricultors, unes ajudes que es perdrien si CIU i ERC aconseguissin treure Catalunya de la resta d’Espanya”. “Els nostres agricultors tenen dret a saber la veritat, que una Catalunya separada d’Espanya deixaria d’estar a la Unió Europea”, ha afegit.

Així mateix, la diputada del PPC ha lamentat que “aquest 2013 s’ha treballat amb un pressupost prorrogat amb el que no s’han tingut en compte els interessos reals dels catalans, ja que el Govern ha establert com a prioritat separar els catalans de la resta d’Espanya amb totes les conseqüències que això té, molt especialment pel sector agrari”. “Un govern ha de prioritzar i en aquests moments la prioritat ha de ser sortir de la crisi i crear ocupació”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!