23 mayo, 2013

Dolors López: “El Govern no pot quedar-se amb els braços creuats quan s’arriba a un índex de fracàs escolar del 25 per cent”· La presidenta del PP considera que s’han de prendre mesures davant una taxa actual de repetidors del 40% entre joves de 15 anys

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada al Parlament Dolors López

La presidenta del PP de Lleida i diputada al Parlament, Dolors López, ha manifestat avui la necessitat d’impulsar una nova llei d’educació “perquè el Govern no pot quedar-se amb els braços creuats quan s’arriba a un índex de fracàs escolar del 25 per cent, que és el doble de la mitjana de la Unió Europea, i assolir una taxa d’un 40% de repetidors entre els alumnes de 15 anys”.

Segons Dolors López, la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) ajudarà a que, en un futur, es redueixi l’elevada taxa d’atur juvenil que hi ha a Espanya, actualment d’un 57%, quan en països com a Alemanya és del 8%, i ha recordat que el percentatge de joves de 15 a 29 anys “Ni-Ni”, que ni estudien ni treballen, representen el 23,7 per cent a Espanya, un índex només superat per Israel.

La dirigent popular ha volgut sortir del pas d’algunes afirmacions errònies que s’han fet, “de forma intencionada o no”, sobre la nova Llei d’Educació. En aquest sentit, afirma que la Religió “serà avaluable però continuarà sense ser obligatòria. Ningú estarà obligat a estudiar-la, i es podrà triar en el seu lloc  l’assignatura de Valors Cívics i Culturals”.

Dolors López ha afegit que la nova llei garanteix el dret constitucional de poder triar l’ensenyament en castellà, “un dret ratificat en sentències del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional, però que s’ha posat de manifest que aquestes sentències s’incompleixen”.

Així mateix, López afirma que la Llei “vol premiar més l’esforç que fa l’alumne que l’excel·lència”, i com a mesura no es podrà passar de curs amb més de dues assignatures suspeses, i amb l’excepció de si les dues assignatures suspeses son matèries com matemàtiques, llengua a o la llengua cooficial”.

En definitiva, la LOMCE representa un canvi fonamental en el sentit que dóna més autonomia als centres a l’hora de definir el seu currículum, i potencia l’autoritat de la figura del professor.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!