20 enero, 2015

Dolors López denuncia que “el pressupost presentat pel Govern en matèria agrària no respon a les necessitats del sector”La diputada al Parlament Dolors López

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada del Partit Popular Català Dolors López ha denunciat avui que “el pressupost presentat pel Govern en matèria agrària no respon a les necessitats del sector, ja que no li dóna el paper i la importància que li correspon com a sector productiu”. “Portem acumulat un descens pressupostari de gairebé un 40% i l’evolució de la renda agrària continua acumulant una disminució de quasi un 30”, ha criticat, afegint que “el lleuger augment d’un 0,66% en el pressupost d’enguany no recupera en absolut les pèrdues acumulades, i més tenint en compte que es deu a la incorporació de la catorzena paga del personal públic”.

Durant el debat de les esmenes a la totalitat de la secció pressupostària corresponent al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, López ha criticat que “la inversió pública en el seu conjunt disminueix un 7%”, i en aquest punt ha destacat les obres del Canal Segarra-Garrigues, la xarxa de reg d’Algemi, i el Xerta-Sènia”. “Del Segarra-Garrigues em preocupa la seva posada en funcionament, per a què es faci amb les millors condicions econòmiques perquè els agricultors puguin accedir al reg”, ha manifestat preguntant al conseller Josep Maria Pelegrí “en quin estat es troba la realització dels estudis tècnics previstos a les declaracions d’impacte ambiental sobre la viabilitat del reg en les zones protegides dins del canal”.

D’altra banda, Dolors López ha lamentat que “el suport directe al sector ha tornat a disminuir en un 2%”, i també ha recordat que “en el debat monogràfic que va tenir lloc al Parlament el passat mes de juliol, es va prendre, entre d’altres, l’acord de garantir el finançament autonòmic del programa de desenvolupament rural 2014-2020 comptant la programació i assegurant l’execució òptima”. “Però aquest pressupost que se’ns presenta no disposa de partides per complir amb aquest mandat, aquesta pressupost no aposta pel futur”, ha alertat.

Així mateix, la diputada del PPC ha assenyalat que “tampoc veiem en aquest pressupost una aposta per la indústria agroalimentària, per la promoció dels productes i les empreses, per la exportació, la internacionalització del sector i la seva capacitat exportadora, que ha de tenir un suport clar i decidit del Govern de la Generalitat”.

En aquesta línia, Dolors López ha lamentat que “en lloc de donar suport al sector vostès tenen altres prioritats, tenim un Govern que no governa i que no gestiona bé els diners de tots els catalans”. “Paguem més impostos que a la resta d’Espanya, i tenim duplicat el deute de la Generalitat”, ha afegit.

Finalment, la diputada del PPC ha constatat que “aquest pressupost s’aprovarà per sis mesos perquè a l’estiu s’haurien de convocar les pròximes eleccions autonòmiques”. “Vostès creuen realment que convocar tres eleccions en cinc anys contribueixen a millorar la qualitat de vida dels catalans?”, ha preguntat al conseller, afirmant que “crec que no, com no crec que aquest pressupost ajudi al sector agrari, ramader i pesquer, com no contribueix tampoc a la recuperació econòmica”. “Però està clar que a seva opció és ben diferent, és treure Catalunya d’Espanya i d’Europa, és a dir, el que comportaria pèrdua d’ajudes pel sector, com les de la PAC”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!