13 febrero, 2014

Dolors López denuncia “la manca de voluntat política de la Generalitat per establir un full de ruta clar de suport al sector agrícola”· La diputada constata que “no sabem res del pla estratègic, no s’han pagat els plans de millora 2012 i 2013 i no sabem què passarà amb la convocatòria de 2014” i critica la paràlisi del Canal Segarra-Garrigues

· Acusa el Govern de no dir la veritat als agricultors: “El procés separatista posa en perill les ajudes de la PAC”

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada del Partit Popular Català, Dolors López, ha denunciat avui “la manca de voluntat política del Govern per establir un full de ruta clar de suport al sector agrícola”. En aquest sentit, Dolors López ha constatat que “del pla estratègic de suport a l’agricultura no en sabem res, del ple monogràfic que van dir que se celebraria fa 10 mesos no se n’ha tornat a parlar”. Així mateix, ha li ha retret al conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que “no s’han pagat els plans de millora del 2012 i el 2013 per un valor aproximat de 3,5 milions d’euros i no se sap que passarà amb la convocatòria de 2014”. També ha denunciat que el pressupost del Departament hagi patit una reducció del 37%.

Per altra banda, la diputada del PPC s’ha referit a la paràlisi del Govern respecte el Canal Segarra-Garrigues, “una gran infraestructura que ofereix possibilitats per crear ocupació, vertebrar el territori, incrementar el pes econòmic del sector a Catalunya i augmentar les exportacions”. En aquesta línia, ha denunciat que “no s’ha fet el pla d’usos ni un estudi d’acord amb la declaració d’impacte mediambiental del 8 d’octubre de 2010 i s’han negat a entregar les conclusions o l’estat de l’informe del consell d’assessors encarregar pel Govern sobre el futur del Canal Segarra-Garrigues”.

Finalment, Dolors López ha acusat al Govern de la Generalitat de, “en el seu deliri separatista i rupturista”, no dir la veritat als agricultors catalans: “Una Catalunya fora d’Espanya quedaria també fora de la Unió Europea i, per tant, perdria entre d’altres les ajudes de la PAC”. En aquest context, la diputada del PPC ha constatat “l’èxit de les negociacions de la PAC aconseguit pel Govern d’Espanya, mantenint, en 12 nous països, les ajudes del primer pilar i la pràctica totalitat de les reivindicacions, aconseguint 51 milions més pels programes de desenvolupament rural, dels que Catalunya s’emporta 34,5 milions addicionals”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!