6 junio, 2013

Dolors López demana al Govern que aturi el tancament de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària de Lleida· La diputada del PPC també critica “el trasllat de la línia de genètica i millora animal”

· Manifesta que “no és una qüestió de pressupost, sinó de voluntat política”

La diputada del Partit Popular Català, Dolors López, ha demanat avui al conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que “aturi el tancament de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) del Campus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de Lleida”. “Encara és a temps d’aturar aquest despropòsit i evitar una punyalada a la capitalitat agrària de Lleida”, ha afegit.

La diputada al Parlament Dolors López

La diputada al Parlament Dolors López

Durant la seva intervenció a la sessió de control del Ple del Parlament, López també ha criticat “el trasllat de la línia de genètica i millora animal”, perquè, segons recorda la diputada, “es tracta de la única línia d’investigació animal que hi ha Lleida i sense ella el Grau de Salut animal perd gran part del seu pes, es debilita el campus dels agrònoms i es perjudica les sinèrgies que es poden establir entre docència i investigació”.

En aquest sentit, la diputada també ha retret a Pelegrí que sent lleidatà “hauria de saber que la capitalitat agroalimentària de Lleida és una vella i constant reivindicació, que permet enfortir l’economia en un sector estratègic per Catalunya però molt especialment per Lleida”.

“El consell assessor de l’IRTA no s’ha reunit mai, per tant, no és una qüestió de pressupost, sinó de voluntat política”, ha manifestat la diputada popular, responent a la justificació que ha donat el Govern pel tancament de l’Institut. “No es pot parlar de restriccions pressupostàries quan no en tenim i no han estat capaços de presentar els pressupostos en més de 5 mesos de legislatura”, ha conclòs.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!