6 noviembre, 2012

Dolors López critica a la Generalitat pel seu retard en les obres del Segarra-Garrigues· La cap de llista del PP de Lleida per a les eleccions al Parlament considera que el Govern d’Artur Mas no ha fet una aposta clara per la infraestructura, que acumula tres anys de retard en les obres

· Considera necessari un replantejament de la superfície protegida per poder incrementar la zona regable, i el primer que demanarà en la pròxima legislatura serà fer una aposta clara pel Canal Segarra-Garrigues

Els candidats Dolors López, Marisa Xandri i Joan Simeón amb la directora general de Acuaebro, Aránzazu Vallejo; el diputat al Congrés, José Ignacio Llorens, i el secretari general del PP de Lleida, Salvador Puy, avui, a les obres del Segarra-Garrigues al terme municipal de MaldàLa cap de llista del PP de Lleida i diputada al Parlament,Dolors López, ha denunciat avui el retard dela Generalitaten executar les obres del Canal Segarra-Garrigues. La candidata a diputada al Parlament, que ha visitat les obres del canal, acompanyada per la directora general d’Acuaebro, Aránzazu Vallejo; el diputat al Congrés per Lleida,José Ignacio Llorens, la diputada al Parlament i número dos de la llista del PP de Lleida,Marisa Xandri, el número tres de la llista i regidor de Mollerussa, Joan Simeón, i el diputat provincial i secretari general del PP de Lleida,Salvador Puy, ha manifestat que el Canal Segarra-Garrigues és la infraestructura més important de les Terres de Lleida, però ha criticat que el Govern dela Generalitat, que ha tingut aquesta obra com “l’eterna promesa durant 23 anys”,  acumuli ara tres anys de retard en les obres de la xarxa secundària.

“La Generalitat no només ha incomplert els seus compromisos, sinó que no ha fet els deures i no ha executat la seva part de l’obra. I a tot això li hem de sumar l’elevat preu de l’aigua, que fa que molts regants no ho puguin assumir”, ha manifestat la cap de llista per Lleida

Dolors López també ha considerat exagerat que aquest canal de reg destini un 60% de la seva superfície de reg, unes 42.000 hectàrees, a àrea protegida per a la preservació de les aus. “Això fa inviable el funcionament d’aquest canal, i això fa necessari un replantejament per tal d’incrementar la superfície destinada a reg”, i ha recordat que l’actual Govern de CiU es va comprometre fa dos anys a revisar l’actual distribució de zones ZEPA”.

Davant d’aquesta situació,Dolors Lópezha anunciat que, “el primer que farà el Partit Popular en la pròxima legislatura serà demanar al qui sigui conseller d’Agricultura que compleixi amb els seus compromisos i que aposti de veritat pel Canal Segarra-Garrigues”.

Per la seva part, el diputat al Congrès per Lleida i president dela Comissiód’Agricultura, Alimentació, Medi Ambient i Pesca,José Ignacio Llorens, ha recordat que a l’any 2008la Generalitatvolia portar aigua de Lleida cap a Barcelona, “i aquest propòsit, que el Partit Popular va frenar en el seu moment, segueix viu en les intencions dels diferents governs dela Generalitat.Peraixò no tenen cap intenció de reduir les zones ZEPA, malgrat el Govern dela Generalitatté la competència de sol·licitar ala UEla reducció de la zona protegida. El que vol és disposar de més zones protegides, per així disposar de més excedent d’aigua i poder portar aigua cap a Barcelona. Però el Partit Popular, que ha estat, està i estarà sempre al costat dels pagesos, farà tot el possible per impedir-ho”, ha indicat.

La directora general d’Acuaebro, Aránzazu Vallejo, ha insistit també ala Generalitatque compleixi amb els seus compromisos. Des del punt de vista econòmic i financer, afirma quela Generalitatencara no ha fet cap aportació al Canal Segarra-Garrigues, segons el conveni signat al 2006, entre Generalitat i Govern central, on s’estableix que el pagament de l’obra de la part principal del canal es faria pagant al 50%, a partir de l’any 2009, i en anualitats, peròla Generalitatencara no ha efectuat cap pagament de cap anualitat, “cosa que sí ha fet el Govern central”.

Així mateix, la responsable d’Acuaebro ha indicat que, des del punt de vista del desenvolupament de l’obra de la xarxa secundària, “seria lamentable que acabéssim els trams IV i V del canal a finals de 2013 i tinguéssim l’aigua a disposició per ser utilitzada però la infraestructura secundària –que ha de ferla Generalitat-encara no estés feta”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!