17 octubre, 2013

Dolors López afirma que el Torró d’Agramunt mereix el distintiu de Denominació d’Origen· La diputada al Parlament destaca que el Partit Popular sempre ha defensat l’aplicació de mesures vinculades en els distintius de qualitat, comerç de proximitat, i en general en l’impuls d’una nova marca de garantia que promogui el producte alimentari d’origen català de qualitat

Dirigents del PP de Lleida van visitar la Fira del Torró

Dirigents del PP de Lleida van visitar la Fira del Torró

La presidenta del PP de Lleida i diputada del PP al Parlament de Catalunya, Dolors López, ha manifestat avui que fires com la del Torró d’Agramunt contribueixen en la promoció dels productes autòctons, artesans i de qualitat, que permeten el manteniment d’una economia local i tradicional de gran vàlua. Per això ha destacat que el Partit Popular sempre ha estat partidari d’aplicar mesures vinculades en els distintius de qualitat, comerç de proximitat, i en general en l’impuls d’una nova marca de garantia que promogui el producte alimentari d’origen català de qualitat”.

Dolors López, que ha visitat avui la Fira d’Agramunt, acompanyada dels diputats provincials Salvador Puy i Jaume Izcara, ha assenyalat que les comarques de Lleida “ofereixen grans productes de qualitat , que ja són avui Denominació d’Origen, com el formatge i la mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya; l’Oli de les Garrigues i la Pera de Lleida. Pensem que el Torró d’Agramunt també és mereix aquest distintiu, i aquesta Fira és una demostració de la qualitat d’aquest producte, que compleix amb tots els requisits per ser Denominació d’Origen. És d’un lloc determinat, en aquest cas d’Agramunt; i del qual les fases de producció, transformació i elaboració es fan totalment en la mateixa zona geogràfica. Aquests requisits són els que demana complir la Unió Europea per obtenir el distintiu de Denominació d’Origen”, ha indicat.

Per a la diputada popular al Parlament, per potenciar la promoció dels productes alimentaris de proximitat cal fomentar l’impuls de sistemes i canals de venda per eliminar intermediaris entre el productor i el consumidor.

En aquest sentit, ha indicat que s’ha de prioritzar la venda directa i modificar la normativa per permetre a les agrupacions de productors vendre de forma directa els seus productes en espais públics, i ha afegit que cal garantir els recursos humans i els materials suficients per dur a terme tasques d’inspecció, de control i, si s’escau, de sanció, per evitar la competència deslleial.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!