6 febrero, 2014

CIU i ERC neguen una partida pressupostària a l’Associació de Laringectomitzats i Mutilats de la Veu de Lleida· La diputada del PPC Marisa Xandri denuncia que “des de gener de 2013 l’Associació no rep cap tipus d’ajut econòmic, fet que ha provocat la interrupció les tasques que feia pels pacients del Pirineu i l’Aran”

· El PPC aconsegueix que el Govern col·labori amb l’Associació per tal de treballar coordinadament amb el servei de rehabilitació, otorinolaringologia i programa de deshabituació del tabac; i continuï  realitzant les campanyes preventives relatives al càncer de laringe”.

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del PP de Lleida Marisa Xandri

La diputada del Partit Popular per Lleida, Marisa Xandri, ha lamentat avui que CIU i ERC hagin votat en contra d’un dels punts d’una proposta de resolució del PPC, en què es reclamava al Govern “una partida de 20.000€ al Departament de Salut per tal d’assegurar la viabilitat de l’Associació de Laringectomitzats i Mutilats de la Veu de la Província de Lleida”, ja que “des de gener de 2013 no rep cap tipus d’ajut econòmic del departament de Salut”. “Fins l’any 2012, però, el Departament de Salut atorgava uns 40.000 euros anuals a través de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) i Fundació Sant Hospital de La Seu”, ha assenyalat.

En aquesta línia, Xandri ha lamentat que “la manca d’ajudes ha suposat que l’Associació hagi hagut d’interrompre les tasques que duia a terme pels pacients del Pirineu i Aran, i que es practicaven en el Sant Hospital de la Seu i a l’Hospital de Tremp. Pel que fa a Lleida capital”. “Aquets rehabilitacions han estat assumides per l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital Santa Maria però el problema és que el tipus de rehabilitació que reben els pacients dista molt del què es fa en el centre de laringectomitzats de Lleida, ja que suposa un tipus d’especificitat que en aquests centres hospitalaris no hi és”, ha afegit.

D’altra banda, Xandri ha celebrat que el Parlament hagi aprovat els altres dos punts de la proposta de resolució. En un d’ells s’insta el Govern a “col·laborar amb l’Associació per tal de treballar coordinadament amb el servei de rehabilitació, otorinolaringologia i programa de deshabituació del tabac”. Així mateix, la diputada del PPC ha destacat que “la voluntat de les persones laringectomitzades que atén l’Associació és continuar rebent l’atenció i rehabilitació per part dels grups d’autoajuda que durant tants anys han ajudat a les persones, i no ser un pacient aïllat que assisteix a realitzar un tractament al seu hospital o CAP de referència”.

La diputada del PPC ha explicat que “l’Associació de Laringectomitzats de la Província de Lleida lamenta des de fa anys que des del Departament de Salut de la Generalitat no es facin campanyes preventives al càncer de laringe”. Per això, l’últim punt de la proposta de resolució –que inclou esmenes- insta el Govern a “garantir que es continuen realitzant les campanyes preventives relatives al càncer de laringe”.


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!