16 abril, 2012

Benvinguts a la defensa de l’exèrcit d’EspanyaEl Diputat i Secretari General Salvador Puy

Arrel de la notícia reflectida en les darreres setmanes en els mitjans de comunicació a propòsit d’un ‘possible’ tancament de l’acadèmia de suboficials de Talarn –no oblidem que es tracta d’una infraestructura militar espanyola-, em resulta francament sorprenent que tots aquells col·lectius que es proclamen a favor de la independència de Catalunya i vulguin convocar consultes pel dret a decidir, surtin ara al carrer per queixar-se i manifestar-se en contra d’un –no decidit encara- cessament d’activitats d’una infraestructura militar que depèn del govern espanyol.

Encara em resulta més contradictori que els grups polítics que són darrera aquest col·lectius, i que, teòricament, els representen, hagin presentat al Congrés dels Diputats propostes demanant que el pressupost assignat al Ministeri de Defensa es rebaixi.

Potser cal buscar resposta a aquestes clares contradiccions en les polítiques partidistes que practiquen aquestes formacions. Quan hom mira més el rèdit polític que el bé de la ciutadania s’incorre, repetidament, en aquests despropòsits.

Sobtadament i sorprenent, sembla que tothom vulgui parlar ara amb el ministre de Defensa sobre aquest afer, obviant, de manera sistemàtica el fet que el Diputat del PP al Congrés i els representants del Govern de l’estat a Lleida estan essent extremadament sensibles en aquesta qüestió, tal com ho hem vingut demostrant des de l’inici de tot aquest afer.

Cal, potser, fer una mica de memòria. Durant el mandat socialista, ja va iniciar-se la reducció de les acadèmies militars existents en tot l’estat espanyol, i la de Talarn no en va ser una excepció. La ministra Chacón també va dur a terme unes dràstiques revisions a la baixa en els pressupostos assignats a Defensa, la qual cosa ens ha portat, en l’actualitat, a un necessari replantejament de les funcions de les infraestructures militars ja existents.

La ministra de defensa socialista, amb el conveni que va signar amb la CUD (Centre Universitari de Defensa), en aplicació del pla de Bolònia, ja va infringir una greu ferida en el futur de l’acadèmia de Talarn, ja que, canviant el sistema formatiu, els suboficials només hauran de formar-se durant quatre mesos en les acadèmies. La resta de la seva instrucció la completaran en la destinació final, on els seran lliurats els despatxos corresponents. El conveni, doncs, ja va deixar el futur de les acadèmies, i en el cas de la nostra, la de Talarn, en una complicada tessitura pel que fa a la seva continuïtat. El problema, doncs, va començar en l’anterior legislatura, i l’actual govern, com en moltes altres qüestions, dissortadament, només ha fet que fer-se càrrec de les conseqüències d’una nefasta gestió anterior.

Dit això, vull deixar molt clar que el Partit Popular és molt conscient de la problemàtica generada entorn a les possibles modificacions que pugui patir l’acadèmia en un futur. Des del PP de Lleida, amb el nostre Diputat al Congrés i amb línia directa amb el ministre Morenés –el qual ja va manifestar la seva sensibilitat per Lleida quan era Secretari d’Estat de Defensa, venent Gardeny a la Paeria en temps de l’alcalde Siurana, per menys de la meitat del preu que demanava el govern de Felipe González-, s’està fent i es farà tot el necessari per buscar la solució més adient per tal que no es produeixi el tancament del centre i evitar així, el màxim possible, les negatives repercussions, tant econòmiques com socials, que podria patir la comarca del Pallars.

Lluny de crítiques estèrils i sense fonament i d’actituds partidistes que fan més mal que bé al territori, dels del Partit Popular considerem que, per damunt de tot hi ha la ciutadania, tots i cadascun de nosaltres. I pel bé dels veïns del Pallars, en aquest cas, el Partit Popular treballa i treballarà. No en tingueu cap dubte.

                                   Salvador Puy Castarlenas

                                   Secretari General del PP de Lleida

                                   Portaveu grup PP Diputació de Lleida


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!