21 diciembre, 2011

Aeroport d’Alguaire: el temps és or.



 

 

 

 

 

 

Darrerament se succeeixen una darrera de l’altra notícies que parlen sobre la poca utilitat que se li està donant a l’aeroport d’Alguaire. Sigui per problemes de permisos, touroperadors que es tiren enrere o taxes caríssimes que exigeixen certes companyies aèries, una de les infraestructures més cares que s’han construït a Lleida en els darrers anys continua parada. Ara sabem que mantenir aquesta estructura costa al voltant de 4 milions d’euros. En temps de crisi i arques buides, cal un replantejament urgent.

Des del Partit Popular, volem manifestar, primer de tot, que creiem en l’aeroport i en la seva funció dinamitzadora econòmica del nostre territori. Però també creiem que des de l’anterior govern de la Generalitat com l’actual s’està perdent un temps preciós per endegar d’una vegada per totes la seva potencialitat.

 L’aeroport només serà rendible quan sigui capaç de combinar la vessant de transport de passatgers, majoritàriament turística, amb la de transport de mercaderies. Però això planteja una sèrie d’handicaps que cal posar damunt de la taula.

 Pel que fa als transport de persones, destinat al turisme de neu, no hi ha una infraestructura adequada muntada al seu voltant que el faci possible. El lloguer d’automòbils, a temps real, imprescindible, no és prou àgil. Els autocars triguen tres hores fins arribar a les destinacions pirinenques. Les connexions per carretera són encara un projecte embrionari (només hi ha construït un tram de 6 km, sense cap utilitat, de l’autovia A-14). L’autovia Balaguer-Tàrrega, que depèn de la Generalitat, no està ni en fase d’estudi, ja que des del Govern les mires estan posades a les comarques barcelonines.

 Quant a les mercaderies, a un quilòmetre de l’aeroport tenim una superfície de més de 100 hectàrees on es podria construir un polígon, una plataforma logística, imprescindible per aquest tipus de trànsit, amb l’objectiu que s’instal·lessin empreses- que a més contribuirien a crear llocs de treball, un bé molt escàs, actualment-, el producte de les quals tingués un valor afegit i una urgència que les fes susceptibles per al transport aeri. Però tampoc hem d’oblidar que en les nostres comarques predomina el sector agrícola i ramader i, ni les qualitats dels productes hortofrutícoles ni els animals vius són compatibles amb aquest tipus de transport.

 S’ha parlat de donar-li usos complementaris a l’aeroport: fer-hi un hangar, promocionar una escola de pilots, un heliport…però cap d’ells ha prosperat.

 I el temps passa. D’aquí a pocs anys cal esperar que tinguem ja en ús el Corredor Mediterrani, amb un ramal que comuniqui amb les comarques de ponent. Si no ens posem a la feina, el corredor ferroviari acabarà d’aniquilar tots els projectes per l’aeroport, que poc a poc es van esvaint. Allò òptim seria que l’Eix Mediterrani es combinés amb una aeroport eficient i rendible. Però per a que això arribi, ens hi hem de posar ja, sense dilacions. Esperem una resposta ràpida i decidida per part de la Generalitat. En aquest cas, el temps és or.

                                   Salvador Puy Castarlenas

                                  Portaveu del PP a la Diputació de  Lleida

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!