1 marzo, 2012

A proposta del PPC, el Govern aprova per unanimitat aprovar el Centre de Tecnificació de PiragüismeLes diputades del PPC per Lleida, Dolors López i Marisa Xandri, han mostrat avui la seva satisfacció per l’aprovació de la proposta de resolució del PPC que insta el Govern a cofinançar el projecte de construcció d’unes noves instal·lacions de piragüisme que serveixin per poder de­senvolupar el Centre de Tecnificació de Piragüisme a Lleida. La proposta ha estat aprovada per unanimitat avui a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament.

 Dolors López ha explicat que la proposta ve motivada perquè “el piragüisme és un dels esports més arrelats a la ciutat de Lleida i malgrat gaudir d’un entorn privilegiat per a la seva pràctica  no disposa d’unes instal·lacions adequa­des per a donar servei a les més de 600 persones que practiquen aquest esport durant l’any en aquesta ciutat”. Tanmateix ha assenyalat que entitats com el Club Nàutic de Lleida o el Sícoris Club, que recentment ha commemorat els 60 anys d’història, “s’esforcen dia a dia per a mantenir viu aquest esport que ha estat una font inesgotable d’esportistes d’elit”.

La diputades han recordat que l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat van adquirir un compromís per a finançar unes noves instal·lacions per a la creació d’un Centre de Tecnificació depenent de la Fe­deració Catalana de Piragüisme i per millorar la pràctica d’aquest esport a la zona de la Mitjana de Lleida. Per part de l’Ajuntament ja s’han previst recursos amb aquesta finalitat i el Consell Català de l’Esport de la Ge­neralitat de Catalunya també s’han manifestat favorable a donar suport econòmic a aquest projecte. “Calia un últim impuls a la iniciativa, i l’hem fet des del PPC”, ha afegit Dolors López.

 La proposta aprovada també insta el Govern a fer les gestions necessàries davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per tal que continuï realitzant pe­riòdicament la neteja del fang, sediments i vegetació del ramal del riu Segre  “actualment en un deficient estat” on es troba l’embarcador per a la pràctica del piragüisme i el rem a la Mitjana de Lleida. Tanmateix, arran d’aquesta proposta, la Generalitat haurà de fer les gestions oportunes davant Endesa per a mantenir el cabal d’aigua suficient al ramal del Riu Segre on es troba l’embarcador .


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!