12 diciembre, 2015

• Llorens: “Convertir la Seu Vella en Patrimoni de la Humanitat és una prioritat pel Partit PopularAlcarras112376534_711276702306632_6787172869025388701_nLa Seu Vella és peça clau del patrimoni cultural i històric de Lleida i mereix convertir-se juntament amb el Turó en el qual se troba en Patrimoni de la Humanitat. Per això, des del Govern del President Rajoy s’ha inclòs al que s’anomena “procés indicatiu” i que és el segon pas del camí que ha de portar aquest símbol comú de tots els lleidatans a arribar a ser Patrimoni de la Humanitat. Assolir aquesta categoria es pel Partit Popular de Lleida “una prioritat bàsica” segons ha explicat avui José Ignacio Llorens, cap de la llista que els populars lleidatans han presentat al Congrés dels Diputats amb motiu de les eleccions del proper dia 20: “És una prioritat i per això estem fent la feina tal com s’ha de fer. Durant aquesta legislatura hem destinat a la Seu Vella prop de 1,2 milions d’euros per restaurar primer el campanar i ara la Porta dels Apòstols i continuarem treballant perquè Lleida, la Seu Vella i els lleidatans ens ho mereixem”, ha dit avui Llorens acompanyat pel ministre de Cultura Íñigo Méndez de Vigo. Méndez de Vigo ha informat sobre l’estat en el qual es troba l’expedient que ha de permetre la Seu Vella convertir-se en Patrimoni de la Humanitat: “Avui he vingut a Lleida per dues coses: primer per fer-los suport en aquesta complicada campanya electoral i, segon, per visitar la Seu Vella. El mes de juliol vaig estar a Lleida, però no vaig tenir ocasió de visitar el monument. Després de la meva visita, es va presentar un expedient per convertir-se en Patrimoni de la Humanitat i aquest tipus d’expedients els tramita el Ministeri de Cultura. Ara, en concret des de l’octubre, aquest expedient es troba dins del que anomenem procés indicatiu i romandrà així un any. Després, l’expedient podrà donar el següent pas per tal d’assolir l’objectiu que tots ens hem plantejat”, ha indicat avui el ministre.

 

La visita de Méndez de Vigo ha servit també per reivindicar un cop més la tasca que desenvolupa el Ministeri de Cultura a Lleida. Durant aquesta legislatura, tal com ha recordat avui Llorens, l’Estat ha invertit a Lleida més de 22 milions d’euros per impulsar projectes culturals o de recuperació de patrimoni: “Els números són els que són i per això dic sempre que quan els homes i dones del Partit Popular fem una promesa, la fem amb l’aval que dona la feina feta. A Lleida, durant els darrers quatre anys, s’han invertit més de 22 milions d’euros en projectes culturals i restauració de Patrimoni. Podem parlar de la pròpia Seu Vella, a la qual hem destinat més d’un milió d’euros i podem parlar també del futur Parador del Roser, al qual hem destinat vora 15 milions. A més, hem destinat també prop de 900.000 euros per restaurar la catedral de la Seu, un milió per aconseguir que el monestir de Vallbona de les Monges llueixi com cal i més d’un milió d’euros en el Castell de Verdú”. A banda d’aquests projectes, Llorens ha destacat d’altres de menor envergadura però també importants: “El Ministeri de Cultura és fonamental per la província de Lleida i n’està molt present. Participem amb recursos econòmics a esdeveniments com ara la Fira de Teatre de Tàrrega, hem participat també a projectes com ara la recuperació de la fàbrica Cal Trepat en aquesta mateixa ciutat i, també, hem aportat fons a projectes com ara el Centre de Tecnificació de Tennis Taula de les Borges Blanques perquè per nosaltres l’esport també és cult121215BarrisNord2121215BarrisNord1ura. I no em vull oblidar tampoc, perquè sóc enginyer agrònom, dels més de quatre milions d’euros que hem invertit en donar suport a projectes d’investigació de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària. Des de l’Estat estem amb la cultura, estem pel patrimoni, estem pel l’I+D+i, estem per l’esport i estem per Lleida. No entenc què pretenen aquests candidats que volen suprimir ministeris com el que dirigeix Méndez de Vigo. Potser és que, com que veuen que desconnectar d’Espanya és impossible, es conformen amb desconnectar de la realitat”, ha dit Llorens.

 

A la tarda, i després d’haver fet campanya al matí al mercadet de Barris Nord, Llorens i Méndez de Vigo han fet campanya a Alcarràs, on han ofert un dinar-mítin a l’Hotel Casa Miquel. Tots dos han advertit de la “necessitat” d’assegurar “la destinació final del vot” el proper dia 20. “Sempre diem que les eleccions són importants, però és que aquestes ho són de veritat. Tot indica que el Partit Popular guanyarà, però s’ha de recordar que n´hi ha partits que tenen com a únic programa impedir que el Partit Popular torni a governar i que, també, n’hi ha partits que tenen com a únic objectiu arribar al govern a qualsevol preu. Cap d’aquestes opcions ens assegura continuar pel camí de recuperació dins del qual som ara”, ha dit Méndez de Vigo. Llorens ha demanat suport pels dies que resten de campanya: “Jo no sóc important. El veritablement important és aconseguir que Lleida disposi d’un escó dins de les bancades del partit que tornarà a governar Espanya. Ens hem de connectar amb la majoria de Govern i per això dic sempre que he de tornar a ser la veu dels lleidatans al Congrés”.

 


Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!